1 Nisan 2015 Çarşamba

âb-ı hayatımsın SEN

Elimde Orhan Veli 'den Nahit Hanım'a yazılmış bir aşkın haykırışı ve kulağımda bir çığlık sesi. Bu çığlık ki kışı bahara uyandırır.

Bahar'ı yakalamak lazım sevgilim, hani içimizin kıpır kıpır ettiği, aklımızı alan, başımızı döndüren Bahar'ı. Senin Orhan Veli'den benimse Nahit Hanım'dan alacağımız nasihatler var Sevgilim. Sadece 'an' var yaşanacak sadece 'an' var elimizde. Yaşayacağımız 'an' dan sonrası ise henüz bahşedilmemiş bir muamma. Nakit yaşayalım hayallerimizi. Mesela bir kahve eşliğinde muhabbeti, şiir okumayı, mektuplar ile anlatamadıklarımızı anlatmayı, Aşk'ı, bahardaki kıpırtıları, güneşin gülümsemesini, hüznünü, özlemini, hasretini, göz yaşını, kahkahayı, çığlığını, 'seni seviyorum' demeyi geleceğini bilmediğimiz zamanlara bölme, erteleme.


Elimde Orhan Veli 'den Nahit Hanım'a yazılmış bir aşkın haykırışı ve kulağımda;
Selva Erdener sesiyle bestesi Münir Nurettin Selçuk 'a şiiri Ümit Yaşar Oğuzcan 'ait


"Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın,
Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın,
Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı;
Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın."


Şairlerin ruhunda savrulur dururum, kalbim aşklarına tutsak, ruhum kederli, düşüncelerim ise berrak, hepsinde sen...sen her değişen mevsim, sen bir vapurun arkasında süzülen martı, sen Boğaziçi'nden geçiş zamanını bekleyen bir gemi, sen deniz; bazen sakin bazen hırçın, sen şiir, sen kitap, sen gözümden süzülen bir damla yaş, sen kahkaham da bir ses, aldığım bir nefes, sen cennetsin; göğsünde sakladığın cehennem ile, sen aşksın, âb-ı hayatımsın SEN...





31.03.2015,

Kadıköy,
SUbySemraUnal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder